karinadlib.blogg.se

Blogg om livet, om vår fantastiska värld och alla underbara människor man möter

Riddare på semestern

Publicerad 2014-08-16 16:46:30 i Familjen,

Familjen besökte medeltidsveckan i Visby, En riktigt underbar vecka med himmelskt väder, trevlig stämning och skönt mingel, Bratz-gänget hade nog dragit någon annanstans för här fanns inga unga pojkar som körde runt i pappas Ferrari... en och annan riddare dock. Stan var full av lajvare i tidstypiska kläder och jag har provat på både vildsvins kebab och honungsbröd.
Dock: en vecka i Visby kostar som en resa på högsäsong till Teneriffa och det är riktigt bökigt att ta sig dit från Göteborg om man vill resa så miljövänligt som möjligt med tåg och båt. Man måste också ha god marginal för man vet aldrig när tåget kommer fram i sthlm Denna gång en timme sent. Men vi hade planerat för det och sov över på vandrarhem vilket gjorde att vi klämde Gröna Lund på vägen också.... Den här snubben stötte jag på vid marknaden....

Sommaren är kort

Publicerad 2014-08-11 18:33:00 i Allmänt, Partypingel och The Holy Shake,

Nu är sommarturnén med The Holy Shake till ända.Och sommaren är slut....i morgon börjar nya jobbet på Kulturskolan Östra Göteborg. Ingen semester i sikte innan jul alltså. Man får försöka hitta semestern i vardagen Tänka att man är på tillfälligt besök och träffar massa nya trevliga människor varje dag.Så ska jag göra.Så: I morron börjar semestern på Kulturskolan i Östra Göteborg.
Missförstå mig rätt..
Här kommer en bild från Nybro kyrka
 

Tacksam

Publicerad 2014-08-01 20:59:00 i Allmänt, Vänskap,

Då och då faller den över mig. Tacksamheten att vara född i en stad som Lund.... Faktiskt. En stad där taket är högt, bildningsnivån är bred OCH hög och där man inte bryr sej varifrån folk kommer. Typ integrerat och intelligent, Universitetsstäder har alltid lockat folk från hela världen och då menar jag HELA världen. Smarta människor från jordens alla hörn. Jag är glad över att ha vuxit upp där.
Universitetsstäder är oftast inga storstäder men de har ett utbud som liknar metropolernas.
I Lund , som är befolkat av en hel del fattiglappar, smarta sådana , typ panka akademiker, kan man inte bara lägga ner en utbildning, dra ner på kulturskolans utbud etc. Då blir folk = skattebetalarna om än panka sådana= väljarna sura å går man ur huse,
Jag är faktiskt nöjd med att ha växt upp där med mina smarta men inte så rika föräldrar och mina oerhört slipade systrar, Och mina kompisar sen... oj vad kloka de har blivit. och kunniga, Vi sågs nyligen , några vänner från gymnasiet som inte setts på hundra år. Så trevligt det var. Så här fina är dom =)  Å jag hade faktiskt glömt att de kom från jordens alla hörn med... sånt tänker man inte på när man är från Lund. Puss på er och puss på Lund.
 

Om

Min profilbild

Karin

Pianist, musikpedagog, kyrkomusiker. Driver företaget Partypingel Musik. Bor i Kålltorp med Maken Henrik och solstrålen Valle 10 år.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela